Existuje typická štruktúra pohovoru?

Nájdené: 1
KrajinaExistuje typická štruktúra pohovoru?
Spojené kráľovstvo - práca
Atmosféra je formálna, ale priateľská. Uchádzač by mal byť pri uchádzaní sa o zamestnanie pozorný, pohotový a pozitívny. Mal by sa snažiť byť uvoľnený a odpovedať na otázky sebaisto a čo najúplnejšie.

Zamestnávateľ bude mať záujem o príklady, ktorými uchádzač preukáže spôsobilosť vykonávať danú prácu. Dôležitými faktormi sú aj presnosť, prezentovanie sa a motivácia.

Spravidla sa koná len jedno kolo pohovorov, ktoré je niekedy doplnené o testy na zistenie odborných schopností a zručností uchádzača pri riešení problémov. Pohovor obvykle trvá maximálne 30 – 40 minút. Testy trvajú 20 – 30 minút. Prezentovanie sa, postoj a pozornosť uchádzača sa nemusia hodnotiť, ale vytvárajú dojem, a preto sú dôležité.

Keďže dôraz sa kladie na spôsobilosť a splnenie pracovného profilu, rozhovor o osobných otázkach je veľmi krátky, alebo sa táto téma vôbec nespomína. Motivácia by mala byť jasná zo žiadosti o zamestnanie alebo z odpovedí na otázky osôb, ktoré vedú pohovor. Nemusíte uvádzať podrobnosti o svojich záujmoch mimo práce, pokiaľ ich nepoužívate ako príklady vašej schopnosti plniť úlohu uvedenú v odpovedi na jednu z otázok.

Bežné otázky sa týkajú požiadania uchádzača, aby uviedol príklad konkrétnej situácie, v ktorej sa ocitol, a ako sa zachoval. Možno budete požiadaní uviesť príklady, keď sa niečo nepodarilo a čo ste urobili, aby ste to napravili, alebo opísať svoje slabé stránky. V takom prípade ukážte, že viete, ako zvládnuť svoju slabú stránku.

Ku koncu pohovoru sa vás spýtajú, či máte nejaké otázky. Vopred si pripravte jednu alebo dve otázky, napríklad sa môžete spýtať na možnosti profesionálneho postupu v rámci spoločnosti alebo aké typy odborného vzdelávania spoločnosť ponúka.
RSS kanál pre tento zoznam
Privacy Policy