Existuje typická štruktúra pohovoru?

Nájdené: 1
KrajinaExistuje typická štruktúra pohovoru?
Malta - práca
Pohovor je obvykle veľmi priateľský a uchádzači sa môžu cítiť ako doma. Pohovory sú zvyčajne individuálne. Ak nejde o odborné zamestnanie, koná sa len jeden pohovor, ale v prípade odborných povolaní, ktoré si vyžadujú skúsenosti, je pravidlom urobiť užší výber kandidátov, po ktorom nasleduje jeden alebo dva ďalšie pohovory. V takom prípade sa od vás môže očakávať prezentácia.

Držte sa predmetu diskusie alebo otázok a nevymýšľajte si zručnosti, ktoré nemáte. Ukážte, že ste ochotní učiť sa. Dôležitý je očný kontakt, rovnako ako reč tela.

Môžete klásť otázky, hoci je lepšie obmedziť ich na minimum a musia sa týkať ponúkaného miesta. Môžete sa pýtať na náplň práce alebo pracovné podmienky. Ak bude nasledovať druhý pohovor, je lepšie na prvom pohovore nehovoriť o plate. Čím viac budete o spoločnosti vedieť, tým lepšie. Preukážete tým svoj záujem oboznámiť sa so spoločnosťou, s jej doterajšími výsledkami a budúcimi plánmi. Vaše nadšenie môže dokonca zvýšiť vaše šance na prijatie do zamestnania. Najbežnejšia otázka, o ktorej sa predpokladá, že ju uchádzač bude vedieť zodpovedať, je hlavná funkcia danej spoločnosti. Ďalej to môže byť otázka, či je spoločnosť dcérskou spoločnosťou inej spoločnosti alebo či vyváža svoje výrobky a prípadne do ktorých krajín.

Jedným z chytákov je otázka zamestnávateľa, aký plat očakávate. Existujú rozličné spôsoby, ako odpovedať na takéto otázky, najmä ak ste si urobili prieskum a máte dostatočné skúsenosti.
RSS kanál pre tento zoznam
Privacy Policy