Existuje typická štruktúra pohovoru?

Nájdené: 1
KrajinaExistuje typická štruktúra pohovoru?
Fínsko - práca
Zamestnávateľ obvykle robí pohovor s 3 až 10 uchádzačmi. Rozhodnutie môže urobiť po jednom pohovore alebo môže uskutočniť ďalšie pohovory či skúšky spôsobilosti.

Po privítaní nasleduje predstavenie pracovného miesta a spoločnosti zamestnávateľom. Predstavte sa zrozumiteľne a každému sa pozerajte do očí. Skôr ako vám začnú klásť otázky, sa obvykle očakáva, že poviete niečo o sebe – prečo sa o dané miesto uchádzate a prečo si myslíte, že by si mali vybrať vás. Na konci pohovoru budete mať príležitosť položiť otázky, ktoré neboli zodpovedané.

Pohovory sú vo všeobecnosti uvoľnené. Nebuďte však prekvapení chvíľami ticha, keďže vedúci pohovoru si môžu robiť poznámky.

Počas pohovoru ostaňte pokojní a hovorte zrozumiteľne. Vyzdvihnite to, čo ste dosiahli, ale nesnažte sa byť príliš sebaistí. Dôležité je, aby ste preukázali záujem o miesto tak, že budete aktívni, budete pozorne počúvať a pýtať sa na vysvetlenie, ak nebudete rozumieť tomu, čo zamestnávateľ myslel. Neprerušujte však osobu, ktorá vedie pohovor. Predovšetkým buďte čestní a nekritizujte predchádzajúcich zamestnávateľov.

Ak budete požiadaní absolvovať psychologické testy alebo talentové skúšky, môžete to považovať za dobrý znak, keďže to znamená, že ste sa dostali medzi najlepších uchádzačov. Na testy sa skutočne nemôžete pripraviť – najlepšie je dobre sa vyspať a byť čestní. Nesnažte sa predstierať, že ste niekto iný.

Pre zamestnávateľa je dôležité zistiť, aká je vaša pracovná minulosť a aké sú vaše schopnosti. Rovnako však chce spoznať vašu osobnosť, vaše silné a slabé stránky a ako by vás opísal váš predchádzajúci zamestnávateľ. Možno budete musieť opísať, ako reagujete na stres a termíny alebo ako zvládate zložité situácie.
RSS kanál pre tento zoznam
Privacy Policy