Práca v Európe

Nájdené: 1
KrajinaPrečo
Bulharsko - práca
Milovníci slnka smerujú na pláže na pobreží Čierneho mora, zatiaľ čo tí odvážnejší môžu vyraziť na túru do drsných hôr a lesov, kde sa stále potulujú rysy, medvede a ďalšia vzácna divá zver. Milovníci histórie tu môžu vidieť početné pamiatky z čias Rímskej ríše a oboznámiť sa s dávnymi Trákmi, pravekým kmeňom známym obrábaním kovov, jazdectvom a umeleckou kultúrou.

Bulharsko zaznamenalo od svojho vstupu do EÚ v roku 2007 silný hospodársky rast. V porovnaní s ostatnými krajinami Európy má však stále nízke mzdy a vysokú mieru nezamestnanosti. Viac príležitostí môže ponúknuť podnikateľom, pričom mnoho nadnárodných korporácií potrebuje ľudí pre svoje rastúce obchodné záujmy. Väčšina pracovných miest je v odvetví služieb, po ktorom nasleduje výroba a poľnohospodárstvo. Medzi odvetvia s významným dopytom po pracovnej sile patrí hotelierstvo a cestovný ruch.

„Bulharsko je dobrá krajina pre život a prácu. Je pohostinná a zdvorilá voči tým, čo prichádzajú z iných krajín, ľudia sú otvorení, úprimní a srdeční. Má prekrásnu prírodu, dobré podnebie a bohatý kultúrny život – a víno a kuchyňa sú vynikajúce!“ Elena Vidinska, poradkyňa siete EURES, Bulharsko
RSS kanál pre tento zoznam
Privacy Policy