Tipy na vhodné oblečenie

Nájdené: 32
KrajinaTipy na vhodné oblečenie
Belgicko - práca
Oblečte sa tak, ako by ste očakávali od niekoho, kto má pracovať vo funkcii, o ktorú sa uchádzate. S oblečením to nepreháňajte, ale ani ho nepodceňujte. Šperky alebo parfum by mali byť zladené s oblečením. Nezabudnite, že spôsob, akým sa prezentujete, odráža vašu osobnosť.
Bulharsko - práca
Oblečenie by malo elegantné neformálne: nie športové, nie krátke sukne ani jasné farby. Oblečenie by malo byť čisté, topánky vyleštené a mali by ladiť s oblečením. Vyhnite sa silným dezodorantom a parfumom a venujte pozornosť detailom, ako sú čisté vlasy, nechty a účes. Muži by mali byť hladko oholení alebo by mali mať starostlivo upravenú bradu. Nenoste nápadné šperky.
Česká Republika - práca
Oblečenie by malo byť vhodné pre dané pracovné miesto. Pre mužov sa všeobecne odporúča tmavý oblek, jednofarebná kravata, kvalitné kožené topánky a kufrík. Pre ženy sa odporúča striedmy dvojdielny kostým, nohavicový kostým alebo sako a sukňa (sukňa by mala byť po kolená), spolu s kvalitnými lodičkami, decentným mejkapom a účesom, ktorý vám pristane. Šperky len ako doplnok ku kostýmu, môže to byť malá brošňa, jemný náhrdelník a malé náušnice.
Chorvátsko - práca
Vhodne a slušne oblečený uchádzač urobí oveľa lepší dojem, než uchádzač oblečený v džínsoch a tričku. Treba sa vyhnúť príliš nápadným šperkom a doplnkom, extrémnym účesom alebo farbeným vlasom. Váš osobný vzhľad by mal odrážať vzhľad potenciálneho zamestnanca.
Cyprus - práca
Uchádzačom sa odporúča obliecť sa elegantne a pohodlne a vyhnúť sa extrémom.
Dánsko - práca
Oblečte sa primerane konzervatívne, nie príliš výstredne, ani príliš ležérne. Šperky by mali byť decentné a v zásade by nemal byť viditeľný žiadny pírsing.
Estónsko - práca
To závisí od pracovného miesta. Vhodné je oblečenie v obvyklom a pohodlnom štýle. Je možné vziať si šperky.
Fínsko - práca
Oblečte sa vhodne a upravene. Obvykle stačí elegantné neformálne oblečenie. V obchodnom svete však muži zvyknú nosiť oblek. Majte jednoduché šperky, aby ste vytvorili dobrý a bezchybný vzhľad.
Francúzsko - práca
Štýl oblečenia by mal byť vhodný pre pracovné miesto, o ktoré sa uchádzate.
Grécko - práca
Skontrolujte svoj vzhľad a ubezpečte sa, že ste upravení, oholení a dobre oblečení, v súlade s normami spoločnosti.
Holandsko - práca
Veľmi sa oceňuje, ak sa oblečiete vhodne na danú príležitosť a budete upravení. Snažte sa zvoliť si oblečenie, ktoré je v súlade s kultúrou spoločnosti, a nie podľa najnovšej módy. V bankovom sektore musia mať muži oblek a u žien sa predpokladá dvojdielny kostým.

Odporúča sa umiernené použitie šperkov. U mužov sa akceptuje prsteň, ale náramky sa považujú za prehnané. U žien je prijateľný alebo dokonca vhodný jeden alebo viac prsteňov. Ostatné šperky by mali byť prispôsobené oblečeniu.
Írsko - práca
Pravidlom je obliecť sa upravene a úhľadne, nie je vhodný pírsing na tvári ani na tele.
Island - práca
Oblečte sa pohodlne a elegantne alebo konvenčne. Nenoste príliš veľa šperkov. Šperky u mužov, okrem zásnubného prsteňa alebo obrúčky, sa v islandskej spoločnosti prijímajú s nevôľou.
Lichtenštajnsko - práca
Štýl vášho oblečenia by mal byť prispôsobený spoločnosti a pracovnému miestu. Všeobecne platí, nenoste jasné farby ani vyzývavé oblečenie, použite jemný mejkap a decentné šperky.
Litva - práca
To závisí od voľného pracovného miesta. Oblek, resp. kostým alebo šaty, sú vždy primerané. Šperky a kozmetiku by ste mali používať s mierou.
Lotyšsko - práca
Pravidlá týkajúce sa oblečenia závisia od odvetvia a postavenia. V bankách, štátnych inštitúciách alebo na administratívnych miestach by štýl vášho oblečenia mal byť konvenčný. Vo všeobecnosti by ste mali byť upravení a oholení.
Luxembursko - práca
Oblečenie a celkový výzor prispôsobte situácii a druhu spoločnosti, v ktorej sa uchádzate o zamestnanie. Vo finančnom sektore náboroví pracovníci stále očakávajú, že muži budú mať oblek a kravatu.
Maďarsko - práca
Štýl oblečenia závisí od zamestnania, ale obvykle je formálny (oblek, kostým atď.). Šperky sa tolerujú v striedmom množstve, ale len u žien.
Malta - práca
Na všetky pohovory sa oblečte elegantne.
Muži by mali mať tmavý oblek s bielou
alebo svetlou košeľou a elegantnou kravatou.
Ženy by mali mať kostým a blúzku.
Šperky a mejkap musia byť decentné. Muži
by nemali mať náušnice ani pírsing. Ak máte
tetovanie, dbajte na to, aby bolo zakryté
oblečením. Tetovanie vzbudzuje u miestnych
zamestnávateľov nevôľu. Odporúča
sa používať ľahký a svieži parfum, najmä
v lete.
Nemecko - práca
Oblečte sa v súlade s prácou a funkciou, o ktorú žiadate. Napríklad bankári a zamestnanci bánk by mali mať kravatu. Nenoste nápadné šperky.
Nórsko - práca
V Nórsku je prirodzený štýl obliekania. Pravidlo „biela košeľa a kravata“ platí len pre uchádzačov o pozície na riadiacej úrovni v oblasti finančníctva, realít, poradenstva alebo tam, kde je veľkou časťou zamestnania reprezentatívnosť. Pozrite si fotografie zamestnancov na webových stránkach spoločnosti, aby ste videli, ako sú oblečení.
Poľsko - práca
Na pracovný pohovor sa oblečte profesionálne, aj keď je pracovné prostredie neformálne.

Pre mužov: oblek nenápadnej farby, košeľa s dlhými rukávmi, kravata, tmavé ponožky a klasické kožené topánky, len málo alebo žiadne šperky, upravený účes, nie príliš veľa vody po holení, starostlivo upravené nechty a aktovka alebo kufrík.

Pre ženy: tmavý kostým so sukňou dostatočne dlhou, aby ste mohli pohodlne sedieť, zladená blúzka, klasické topánky, neutrálne pančuchy, umiernené množstvo šperkov (žiadne visiace náušnice ani ruky plné náramkov), účes od kaderníka, decentný mejkap a parfum, čisté, starostlivo upravené nechty a aktovka alebo kufrík.
Portugalsko - práca
Oblečte sa na danú príležitosť. Aj keď si pracovné miesto nevyžaduje elegantné oblečenie, ukážete tým svoju profesionalitu a rešpekt voči zamestnávateľovi alebo osobe, ktorá vedie pohovor. Nepoužívajte príliš výrazný mejkap alebo veľa šperkov, pírsing, viditeľné tetovanie ani výstredný účes.
Rakúsko - práca
Štýl oblečenia závisí od pracovného miesta, odvetvia, pozície, styku so zákazníkmi, od potreby reprezentovať spoločnosť, od jej kultúry atď. Je dôležité, aby ste boli autentickí. U mužov, ktorí sa uchádzajú o zodpovedné pozície, je stále povinný oblek. Kravata sa už nevyžaduje.

„O živote v Maďarsku som už niečo vedel, pretože som tam študoval, ale sieť EURES mi pomohla s viacerými technickými detailmi života v dvoch krajinách, ako sú rozdiely medzi daňovými systémami a systémami sociálneho zabezpečenia. Keď sa presťahujete na nové miesto, neviete, čo máte očakávať. Každá krajina má svoju jedinečnosť a tieto rady sú neoceniteľné.“ Marcel, uchádzač o zamestnanie z Nemecka, žije v Maďarsku, dochádza za prácou do Rakúska
Rumunsko - práca
Oblečte sa decentne a slušne.
Slovensko - práca
Buďte upravení, čistí, slušne oblečení. Ak ide o úradnícke miesto, muži by mali mať oblek a ženy kostým. Šperkami by sa nemalo preháňať, vhodné je obmedziť ich len na niekoľko kúskov.
Slovinsko - práca
Váš výzor by mal byť seriózny, buďte upravení a čistí. Mali by ste mať slušné topánky a upravený účes.
Španielsko - práca
Ísť na pohovor nie je ako ísť na večierok. Keď idete na pohovor, mali by ste mať na pamäti, že sa v spoločnosti chystáte pracovať. Obvykle stačí byť čistý a upravený. Absolventi alebo riadiaci pracovníci, ak sú muži, majú obvykle kravatu, ženy topánky s vysokým opätkom. Nenoste nápadné šperky ani svetlé farby.
Spojené kráľovstvo - práca
Odporúča sa pracovné oblečenie (oblek/kostým). Muži by mali mať kravatu. Ženy by mali mať len jemný mejkap a malé množstvo šperkov. Vaše oblečenie by v každom prípade malo byť čisté a dobre vyžehlené.
Švajčiarsko - práca
Zistite si štýl oblečenia v danom odvetví a zamestnaní a s oblečením to neprežeňte. Výstredné oblečenie a šperky sú vhodné len pre určité zamestnania, ako sú predavačky v klenotníctve alebo v obchode s luxusnými výrobkami.
Švédsko - práca
Vo väčšine zamestnaní nie je potrebné príliš formálne oblečenie, ale dbajte, aby ste boli čistí a upravení. Kravata sa už zvyčajne nenosí. Vždy sú vhodné slušné nohavice a sako – pre mužov aj pre ženy.
Taliansko - práca
V niektorých spoločnostiach existuje etiketa obliekania. To isté platí pre šperky. Všeobecné pravidlo znie: ak neviete nič konkrétnejšie, zvoľte si elegantný a pohodlný štýl.
RSS kanál pre tento zoznam
Privacy Policy